Tromb och Sofi Elfving startar Substorm

Piteå Digitaliseringskonsulten Tromb startar nya bolaget Substorm tillsammans med Sofi Elfving, som varit automationsansvarig på Telia.

Sofi Elfving har tidigare varit forskningsansvarig på Ericsson och kommer närmast från Automation Lead på Telia, där hon varit ansvarig för automation och robotik. Hon har också doktorerat inom innovation och design.

Det är hon som tagit initiativet till att bilda det nya bolaget Substorm tillsammans med Piteåbaserade Tromb.

– Redan från start har Substorm ett otroligt starkt erbjudande till både större och mindre organisationer som är intresserade av att automatisera sina processer, säger Sofi Elfving, som är vd på Substorm.

Det handlar om begrepp som AI, RPA och intelligent automation, som är heta trender just nu.

– Nu bildar vi ett nytt bolag som verkligen får fokusera på de här nya spännande teknikerna vilket kommer ge möjligheten till ännu mer spännande projekt och förhoppningsvis förändra den tidvis lite stelbenta branschen, säger Anders Hallberg, Substorms styrelseordförande, och koncernchef på Tromb.

– Tittar man på automatiserade arbetsflöden som robotiserade handläggare, ekonomiassistenter eller för den delen kundtjänstmedarbetare så är det tekniker som idag nästan bara är till för de största bolagen. Vi kommer att ändra på det genom att utveckla nya molnbaserade tjänster som gör det ekonomiskt även för mindre bolag att omfamna de nya möjligheterna, samtidigt som vi har ett enormt starkt erbjudande även för större koncerner, säger Sofi Elfving.

Tromb har huvudkontor i Piteå och kontor i Luleå, Skellefteå och Stockholm. Företaget grundades för fem år sedan och har nu över 60 anställda.

Annons