Liv Sandström och Philip Engström årets alumner

Luleå Liv Sandberg, byråchef för Facebook i Sverige och Finland, och Philip Engström, Important Looking Pirates, har utsetts till Årets alumner vid LTU där de tidigare studerat.

Årets alumn är en utmärkelse som delas ut till personer som varit studenter vid Luleå tekniska universitet och som efter examen nått särskilt stora framgångar i sina karriärer.

Liv Sandberg är född och uppvuxen i Gävle, men med pappa från Töre och mamma från Luleå valde hon att studera i Norrbotten. Hon har en lång karriär på internationella mediebyrån Starcom bakom sig, och är sedan 2018 byråchef på Facebook i Sverige och Finland.

Philip Engström, ursprungligen från Norrtälje, tog 2016 examen från LTU:s dåvarande utbildning i datorgrafik (i dag visuell gestaltning). Sedan har han gjort snabb karriär på Stockholmsbaserade företaget Important Looking Pirates och jobbat med visuella effekter i filmer och tv-serier som ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, ”Lost in Space”, ”Westworld” och ”The Shallows”. Tidigare i år prisades Philip och det team han jobbar i på den prestigefulla Visual Effects Society-galan i Los Angeles – en utmärkelse som för branschen motsvare en Oscarstatyett.