Fastighetsbranschen samlades i Luleå

Luleå Digitalisering, kompetensförsörjning, hållbarhet och kapital till norra Sverige var några av ämnena vid fastighetsbranschens konferens Business Arena som hölls i Luleå under tisdagen.

Nicholas Fernholm, expert inom AI och innovation, inledde med att tala om hur digitaliseringen ställer krav inte bara på nya sätt att arbeta, utan också på nya sätt att leda företag och organisationer. Vi står inför ett skifte från makthierarkier till kompetenshierarkier. 

Andra ämnen under dagen är de ekonomiska förutsättningarna för investeringar, frågan om det nödvändiga kapitalet hittar till norra Sverige, hur fastighetsmarknaden utvecklas här, och om hur industrin expanderar i framtiden. Även infrastruktur och samhällsbyggnadsfrågor ingår i agendan.

Business Arena är Nordens största mötesplats för fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn, där privat och offentlig sektor möts.

Det är andra gången Business Arena hålls i Luleå, i samarbete mellan Fastighetsnytt Förlags AB och Luleå kommun. 

Det är branschtidningen Fastighetsnytt, som sedan 2001 står bakom konceptet Business Arena, som genomförs i Luleå, Umeå, Göteborg, Malmö, Stockholm och Helsingfors.

Annons