LKAB och Predge ingår flerårsavtal

Luleå LKAB och Predge (fd Emaintenance365) har tecknat ett flerårsavtal om beslutstödstjänster.

Tjänsten hjälper LKAB Malmtrafik att ta rätt beslut om underhålls- och driftåtgärder för att säkerställa sina transporter.

Det nya avtalet är fortsättningen på ett samarbete som inleddes 2016, då LKAB införde beslutstödstjänster och kunde se förbättringar i verksamheten. Det nya avtalet är mer omfattande och innehåller fler tjänster.

- Vi på Predge är stolta och glada över att fortsätta och även utöka samarbetet. LKAB är världsledande i effektiva och säkra järnvägstransporter, att vara en del i det är mycket hedrande, säger Bengt Jonsson, vd på Predge.

I samarbetet har företagen utvecklat nya analystjänster. Genom att samla in och analysera stora datamängder (Big Data) som beskriver tillståndet på komponenter och system levererar Predge prognoser om när en underhållsinsats bör göras för att undvika oplanerade stopp.

- Tack vare Predge, och våra kunniga och drivna medarbetare, har vi lyckats förbättra väsentliga nyckeltal i vår logistikkedja. Vi har fortsatt resan från bra till bäst bland annat genom att minska andelen stoppande fel på malmvagnar beroende av defekta hjullager med cirka: 2/3, säger Anna-Karin Ylivainio på LKAB Malmtrafik.

Annons