Högfjällshotellet satsar på matmässa
Simon Laiti, som driver restaurangen Hemmagastronomi I Luleå, kommer att arbeta med menyn under evenemanget i Hemavan i månadsskiftet januari-februari nästa år.
– Jag vill inte avslöja hela menyn än, men rätterna jag kommer bjuda på speglar de fantastiska råvaror vi har här i Norrland. Det jag kan avslöja är att vi till förrätt kommer bjuda på fisk och sedan något vilt till varmrätt. Desserten kallar jag ”Guldbollen”. Allt med en norrländsk touch så klart, säger Simon Laiti.
Under evenemangshelgen ordnas dryckesprovningar och nattklubb. Och nyheten - en matmässa, där lokala leverantörer ska ställa ut sin mat och dryck.
– Vi vill bjuda in våra gäster till en helhetsupplevelse och någonting utöver det vanliga inom både mat och dryck - allt inramat i en vacker miljö bland fjälltopparna, säger Joel Stenvall, hotellchef för Hemavans Högfjällshotell.
Hemavans Högfjällshotell ägs av Pite Havsbad Group, som också äger Pite Havsbad, Cape East i Haparanda, Hotell Nordkalotten i Luleå, Hotell Laponia och Hotell Skogen i Arvidsjaur.