Solar Egg trea på bucket-list

Kiruna Riksbyggens flyttbara bastu, Solar Egg, är på väg att bli en världsattraktion. När guidemagasinet Time Out listar de bästa sakerna att uppleva under sin livstid kommer Solar Egg på tredje plats.

För en vecka sedan släppte guide-magasinet Time Out en ny bucket-list över de 50 bästa sakerna att uppleva i världen under sin livstid. På tredje plats finns  bastun som skapats av konstnärs-duon Bigert & Bergström, på Riksbyggens uppdrag.

– Vi är otroligt glada och hedrade över att ett projekt som föddes ur vår vilja att skapa ökad social hållbarhet genom samtal och stolthet i Kiruna kring samhällsomvandlingen, nu har blivit ett internationellt fenomen, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Time Outs lista är en del i magasinets 50-årsfirande och baseras på svar från Time Outs redaktörer, stadsexperter och 12.000 personer världen över. Förutom rekommendationer till besökare i 315 städer världen över, är Time Out ett fristående magasin med de särskilda utgåvorna Time Out London, New York, New York Kids och Tel Aviv.

Solar Egg har besökt en rad platser sedan invigningen i Kiruna i april 2017. Besökare har kunnat bastubada i Björkliden, på Svenska Institutet i Paris, Artipelag i Stockholm och hembygdsföreningen i Gällivare. Just nu befinner sig Solar Egg på Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn.