Nyab flyttar Bollebygds tingshus

Luleå Luleåföretaget Nyab har fått ett prestigefullt uppdrag i Bollebygd, Västergötland. Företaget ska flytta kommunens tingshus, en byggnad från 1700-talet.

-Ett mycket hedrande kontrakt, byggnader som har en sådan historik är svåra att värdera i pengar. Detta projekt kräver en hel del med anledning av byggnadernas konstruktion och ålder, en bra utmaning för oss. Vi ser fram emot att tillsammans med våra samarbetspartners bidra med vår gedigna expertis inom husflyttningar, säger Mikael Ritola, affärsområdeschef Special på Nyab. 

Bollebygds kommun investerar stort i byggande av nya bostäder och trafiklösningar. I samband med det måste kommunens tingshus från 1700-talet och arrresten från 1800-talet, flyttas till en annan plats.

Projektet är en totalentreprenad som sker i samverkan. Arbetet påbörjas före årsskiftet och ska vara färdigt till april 2019. 

Nyab och dotterbolagen är i år verksamma över hela Sverige, i Hultsfred, Sundsvall och Stockholmsområdet.

- I och med detta anser jag att Nyab i år tagit de första stegen för en etablering i storstadsområdena. Denna inriktning kommer att fortsätta och intensifieras under nästkommande år, säger Johan Larsson, vd på Nyab. 

Annons