Journalister på matresa i norr
Det är kända skribenter inom mat, resor och livsstil från Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA som under fem dagar ska uppleva allt från bastukultur till gourmetmat under norrsken.
De skriver för medier som National Geographic Traveller Food, New York Magazine, Condé Nast Traveller, Telegraph Travel, Der Feinschmecker och Leroutard och har många följare i sociala medier.
Tanken är att de ska förmedla en attraktiv bild av det besöksnäringen kallar Swedish Lapland. Resan utgör årets Culinary Academy of Sweden som är den statliga turistorganisationen Visit Swedens koncept för utländska journalister som vill lära känna svensk matkultur.
Deltagarna kommer att besöka Tornedalen, Kangos, Kiruna, Jukkasjärvi, Abisko och Jokkmokk.
- Vi är mycket glada att Visit Sweden har valt att lägga sin Culinary Academy i Swedish Lapland i år. Vi ser att intresset för lokal kultur och matupplevelser ökar hos resvana och nyfikna besökare, säger Petronella Modin, tillförordnad vd för Swedish Lapland Visitors Board.