Försvaret och polisen rekryterar tillsammans

Norrbotten/Västerbotten De närmaste åren har de två myndigheterna ett rekryteringsbehov på 5.500 personer per år. Nu gör de gemensam sak.

I samarbetet kommer Arbetsförmedlingen att informera om yrken inom Försvarsmakten och Polisen riktat till ungdomar som är inskrivna som arbetssökande.

– Det här samarbetet är ett utmärkt och konkret exempel på hur vi tillsammans kan arbeta för att bidra till en bättre matchning på arbetsmarknaden. Vi kan också hjälpa de två arbetsgivarna att få den arbetskraft de behöver, säger Ulrika Sundqvist, branschstrateg på Arbetsförmedlingen i Norra Norrland, i ett pressmeddelande.

Personal från de båda myndigheterna ska också träffa arbetssökande och berätta om hur jobben ser ut.

– Polisens mål är att vi ska bli fler medarbetare, både poliser och civilanställda. De här träffarna kan hjälpa oss att hitta de målgrupper vi vill nå, både unga och äldre som är arbetssökande, säger Britt Fredriksson, aspirantutbildningsansvarig på Polisen i Region Nord. 

– Vi ser många möjligheter med samarbetet, säger Louise Ekbom Isaksson, rekryteringskoordinator G 1 och I 19 i Boden. Vi hoppas att nå fler som annars inte hade sett Försvarsmakten som ett alternativ. Vi behöver exempelvis få in fler kvinnor.

 

Annons