Fullsatt Business Arena i Luleå

Luleå När Business Arena för första gången arrangerades i Luleå blev det fullsatt med kö av intresserade som inte fick plats.

300 deltagare var samlade på Clarion Hotel i Luleå under tisdagen, när Luleå stod som värd för fastighetsbranschens största möte, Business Arena. Fastighets- och samhällsbyggnadssektorn samlades i ett Luleå som är högaktuellt just nu med stora investeringar i både bostäder och industri.

 Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan talade i sitt inledningstal om energiomställningen till fossilfria bränslen och digitaliseringen.

- Ingen del av landet har bättre förutsättningar än norra Sverige. Förutsättningarna är fantastiska och efterfrågan på den nya tekniken ökar, sa Ibrahim Baylan.

Andra talare under dagen var bland annat Martin Bolander, Swedbank, Tobias Lindfors, Studentconsulting, Linda Nilsson, Norrbottens Handelskammare, Anders Sundström, ordförande i Kaunis Iron, Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå och Birgitta Bergvall Kåreborn, rektor LTU. 

Business Arena Satellit i Luleå är ett samarbete mellan Fastighetsnytt Förlags AB, som ligger bakom konceptet Business Arena, och Luleå kommun.