Arctic Group anställer elva konsulter

Luleå Luleåföretaget Arctic Group har tecknat nya fleråriga ramavtal och längre förvaltningsavtal på fyra objekt inom telekomsektorn. Därför behöver man anställa elva konsulter.

- Vi är inne i en extremt positiv spiral där våra kunder ger oss stort förtroende, vilket gör att vi kan fortsätta att växa tillsammans med dem. Vi har redan rekryterat åtta konsulter under 2018 och vi ser inga signaler att inte fortsätta rekrytera utan tvärtom, säger Fredrik Åström, affärsområdeschef.

Nu söker företaget elva nya konsulter inom leveranskoordinering, systemutveckling, systemförvaltning och systemintegration. Man vill gärna anställa personer med bakgrund inom något specialistområde som till exempel  användaridentiteter, samarbetsplattformar eller integrationsplattformar.

Ett delmål som företaget har, förutom fortsatt tillväxt, är att anställa fler kvinnor som vill jobba som konsulter i branschen. Just nu har Arctic Group 20 procent kvinnor, vilket anses relativt högt i en mansdominerad bransch. Företagets mål är en jämn könsfördelning. 

- Det är otroligt spännande att jobba i en bransch som har sådan tillväxt som IT-branschen har, rekrytering är just nu en stor del av vårt jobb vilket är jätteroligt, säger Lena Jonsson, konsultchef på Arctic Group.