Geektown fick uppdrag mot rasism

Luleå Geektown kommunikationsbyrå har producerat grafisk formgivning för konceptet Prata Rasism som lanseras av Forum för levande historia.

Forum för levande historia lanserar satsningen Prata rasism för att stärka förmågan att förebygga och motverka rasism genom att synliggöra kunskap och information. Där ingår forskningsrapporter och olika utbildningsinsatser i skolor och för yrkesgrupper. 

- Det är viktigt att reflektera över vad som sker i samhället och hur vi som arbetar med kommunikation och marknadsföring kan påverka utvecklingen positivt. Att bidra i arbete som hjälper till att förebygga rasism känns väldigt meningsfullt för oss som byrå, säger Kristin Lindqvist, projektledare och varumärkesrådgivare på Geektown kommunikationsbyrå.

Byrån har samarbetat med Forum för levande historia sedan 2014. Under förra året släpptes bland annat poddserien Prata rasism och utställningen Gulag – det farfar inte berättade, i anknytning till 100-års minnet av ryska revolutionen, båda med Geektown som ansvariga för grafiskt koncept och formgivning.

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet som arbetar för demokrati, tolerans och alla människors lika värde. En del i deras uppdrag är att informera om hur rasism och intolerans tar sig uttryck genom historien och idag.

Prata rasism riktar sig till olika målgrupper: allmänheten, skolor och arbetsplatser och finns tillgängligt på Forum för levande historias webbplats.

Annons