Vattenfall under samma tak i Jokkmokk

Jokkmokk Jokkmokks kommun ska bygga en ny fastighet för att Vattenfall ska kunna samla alla verksamheter i tätorten under samma tak.

Jokkmokks kommun och Vattenfall har tecknat en avsiktsförklaring för att säkerställa att all Vattenfalls verksamhet i Jokkmokks tätort kan samlas på en och samma adress. 

Vattenfalls verksamhet i Jokkmokk finns i dag på flera olika ställen i Jokkmokks tätort. Det är kontor, verkstäder och förråd som tillhör Vattenfalls olika bolag: Vattenfall Vattenkraft, Vattenfall Eldistribution, Vattenfall Services Nordic och Vattenfall Finance & Accounting.

Samarbetet med Jokkmokks kommun innebär att kommunen bygger en helt ny fastighet där Vattenfall blir hyresgäst.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi nu, tillsammans med Jokkmokks kommun, kommit fram till en lösning på en fråga som varit angelägen under flera år, säger Christer Ljunggren, chef för Vattenfall Vattenkraft.

Den nya etableringen blir cirka 3.000 kvadratmeter stor och kommer att rymma cirka 90 arbetsplatser och carport, förråd och verkstad. Den kommer att uppföras på Storgatan, i samma kvarter där Kunskapens Hus och Lapplands gymnasium ligger. Inflyttning beräknas ske vid årsskiftet 2019/2020.

Samlokaliseringen berör inte Vattenfalls etableringar eller verksamheter i Porjus och Vuollerim.