Luleå Science Park rekryterar och växlar upp

Luleå Luleå Science Park AB rekryterar affärsutvecklarna Patrik Isaksson och Ulla-Britt Kankanranta för att växla upp efter nyår.

-Nu kommer vi att få ännu högre fart efter nyår, säger Tore Johnsson, vd för Luleå Science Park.

Ulla-Britt Kankanranta kommer närmast från arbete med HR-frågor på Artilleriregementet A9 i Boden. Dessförinnan har hon varit konsultchef på Adecco i Västerås, drivit eget företag och skrivit bok om entreprenörskap.

- Jag har en entreprenör i mig och får nu större möjlighet att jobba med det och med entreprenörer, säger Ulla-Britt Kankanranta.

Patrik Isaksson har arbetat i 20 år på Ericsson i Kista, med sälj, affärstyrning och utveckling av digitala affärsmodeller. Han har också drivit eget företag som managementkonsult.

- Det som attraherar är att få arbeta med att utveckla affärer i regionen. Kopplingen till universitetet triggar mig, säger Patrik Isaksson.

Luleå Science Park blev eget bolag tidigare i år och Tore Johnsson blev vd. Hans uppdrag är att förstärka organisationen och växla upp verksamheten. Från att ha varit 1,5 tjänster, delade med andra verksamheter, blir man efter nyår fyra medarbetare med Tore Johnsson, vd, och Lisa Kjellgren Holmfrid, marknad och kommunikation.

- Nu har vi ett fantastiskt team med bra bredd när det gäller kompetens, säger Tore Johnsson, som själv har teknisk bakgrund, och bland annat varit vd för IT-företaget Neava Technologies.

Luleå Science Park arbetar med att utveckla företag i branscher kopplade till Luleå tekniska universitets 70 forskningsområden.

Ägandet i Luleå Science Park fördelas på Luleå kommun 16 procent, Luleå Näringsliv 30 procent, Diös 27 procent och LTU Holding 27 procent. Med som finansiärer är också Region Norrbotten, Akademiska hus och Luleå Energi.

Annons