Magnus Kvickström startar Jokkmokks Bränneri
- Nu ska vi ska göra vodka, gin och likör med samma höga kvalitet som charkprodukterna, säger Magnus Kvickström.
Planerna på ett bränneri har funnits i några år och nu siktar man på att köra igång nästa sommar. Det nybildade bolaget Jokkmokks Bränneri ska ta fram alkoholhaltiga produkter med lokala råvaror. Potatis och enbär hämtas från egen odling.
Det blir vodka, gin och likör – allt framställt på bränneriet hemma på föräldragården i Näsberg, ett par mil utanför Jokkmokk. 300 kvadratmeter byggs på en befintlig byggnad för att ge plats åt pannan och den övriga utrustningen.
- Vi har gjort en liten marknadsundersökning och ett 50-tal restauranger och krogar har sagt ja att ta in oss i sortimentet, ingen har svarat nej. När vi saluförde Jokkmokk som produktdestination var det klart direkt. Vi har ju det finaste i Jokkmokk, på alla sätt, säger Magnus Kvickström.
Han drar igång företaget tillsammans med Rasmus Brott och med stöttning från Leif Nerhammar, med mångårig erfarenhet från Vin- och spritcentralen.
Färdigställandet av lokalerna i Näsberg startar nu. Totalt rör det sig om en investering på cirka 7,5 miljoner. Invigningen är planerad till den 1 juli 2019.