Ångbryggeriet ökar efter tuff start
Ångbryggeriet kök och bar hade ett kämpigt första år. Flera nya restauranger öppnade i Piteå under hösten 2016 och två delägare hoppade av. Men Mari Wigren och Stefan Ökvist gav inte upp – och idag går restaurangen bättre än någonsin.
Ångbryggeriet kök och bar öppnade i gamla bryggeriet i Piteå under våren 2016. I samband med invigningen sa delägaren Stefan Ökvist till Piteå-Tidningen att de siktar på att hamna bland topp-krogarna i Norrbotten.
– Vi har bland annat blivit omnämnda i White Guide som årets nykomling och vi har gäster som åker till oss från både Luleå och Umeå. Men det var stressigt i början – och vi fick kämpa för att få bort det dåliga rykte som den förra restaurangen hade, säger Mari Wigren, delägare.
Ångbryggeriet hade fyra delägare från början, men två av dem valde att lämna företaget av olika skäl. Dessutom öppnade bland annat Kust Hotell & Spa och Restaurang Tages i Piteå i början av hösten 2016.
– Det var något nytt som kom till stan, och det är klart att folk var nyfikna och ville gå dit. Vi kände av det direkt, men när vi förändrade bland annat vår marknadsföringsstrategi så då vände det efter några veckor.
Mari Wigren tror även att deras hårda arbete med att skapa en restaurang för alla med en familjär ”hemma hos” känsla var en anledningarna till att gästerna hittade tillbaka till dem.
– Under hela vintern, våren och sommaren har vi ökat. Det känns riktigt skönt, men jag blir aldrig nöjd. När man blir för bekväm så slutar man att utvecklas. Men jag tycker att det är bra att det kommer nya restauranger till Piteå, och jag märker att allt fler går ut och äter mitt i veckan. Just nu så känns allt jättebra, men fråga mig gärna om ett år igen, säger hon och skrattar.