Nyhléns Hugosons köper Änge Chark

Luleå Nyhléns Hugosons Chark AB köper Änge Chark AB i Jämtland vid årsskiftet.

 - Änge Chark är ett starkt varumärke och ett välskött jämtländskt företag med anor som är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla kunderbjudandet och därmed öka produktionen av lokalproducerade kött- och charkprodukter i Jämtland. Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons. 

Änge Chark grundades 1934 och fabriken ligger i Änge, Offerdal, som ligger 5 mil nordväst om Östersund. Företaget har idag cirka 8 anställda. 

- Vi är glada över att kunna meddela att vi har kommit överens om en försäljning av företaget till Nyhléns Hugosons. För oss var det viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Änge. Affären säkerställer också framtida arbetstillfällen på orten för våra medarbetare och tidigare delägare samt bra tillgång till råvara, säger Leif Folkesson Änge Chark AB. 

En av de tidigare delägarna, Daniel Kock, blir ny platschef för Änge Charks verksamhet.