Ny flyglinje har fått sin premiär

Luleå Nu går det att ta flyget från Luleå till Sundsvall och vidare till Göteborg.

Den nya linjen invigdes under måndagen med en stor grupp representanter från kommuner, företag och organisationer från Sundsvallsområdet, liksom personal från Swedavia och bland andra Robert Forsberg, Norrbottens handelskammare.

– Med ett färskt resenärsrekord för 2016 är vi glada att kunna inleda det nya året med ytterligare en ny direktlinje. Luleå Airport är en smidig flygplats med hög tillgänglighet och nu får våra resenärer i regionen inte bara en ny linje till Sundsvall utan även förbättrad tillgänglighet till Göteborg, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport, i ett pressmeddelande.

Den nya linjen tros kunna få betydelse för förbindelserna mellan företag i områdena.

- En direktlinje mellan Luleå och Sundsvall med vidare anslutning till Göteborg ger företagen inom IT-branschen en allt bättre möjlighet att utveckla sina affärer. Att över en dag kunna mötas på någon av orterna är inte bara bra för affärerna utan med en smart och snabb transport blir det också en del i ett klimatarbete där vi kan minska vårt klimatavtryck. Att det också ger mer tid för familjelivet får också ses som en bonus, säger Mikael Andreasson, ordförande i IT-branschrådet i Luleå, i pressmeddelandet.