Peter Aasa köper Dundret

Gällivare Peter Aasa köper Dundret av konkursboet. Affären blev klar under onsdagen. Nu påbörjas satsningar för 13 miljoner kronor.

- Nu blir det full fart i anläggningen för att det ska bli färdigt till nästa säsong, säger Peter Aasa.

Han drar nu igång nya satsningar för 13 miljoner kronor. Det blir ny restaurang med sporttema nere vid liftarna, nytt servicehus, nya grillplatser, förbättringar i banområdet och 200 nya husvagnsplatser vid liftarna och längs backen.

En nyhet blir att en del av backen upplåts för skoterkörning för att på det sättet locka skotergäster, inte minst från Finland.

En annan grupp Peter Aasa vill satsa på är barnfamiljer, genom att utveckla banområdet för att bli attraktivare för barnfamiljer. Därför blir det också fokus på att skapa en helganläggning med gäster fredag-söndag.

De befintliga stugorna och lägenheterna ska långtidsuthyras.

- Det är bostadsbrist i Gällivare så det behövs fler boenden, säger Peter Aasa.

Dundret Sweden AB gick i konkurs i februari. Dundretanläggningen har genom en lång följd av år haft lönsamhetsproblem, något som Peter Aasa nu vill ändra på.

- Ja, nu jäklar ska det gå. Jag räknar med att få lönsamhet. Vi får driftsfördelar i och med Quality Hotel-kedjan. Det känns superkul. Det är en rolig anläggning. Utan Dundret blir Gällivare tråkigare, säger Peter Aasa, som nu driver Quality Hotel i Gällivare.

Annons