Partnerinvest Norr expanderar och rekryterar

Luleå Partnerinvest Norr startade i november sin tredje fond och nu rekryterar man Mikael Edström som investment manager.

Mikael Edström kommer närmast från ett jobb vid Corporate Finance-avdelningen på Redeye AB där han arbetat som projektledare för börsnoteringar och nyemissioner.

- Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag som i regionen investerar i bolag med spännande, skalbara affärsmodeller och framförallt drivna entreprenörer. Jag ser fram emot att få vara med och utvekla verksamheten och se hur Partnerinvest Norr kan skapa möjligheter för dessa entreprenörer att utveckla sina företag, säger Mikael Edström i ett pressmeddelande.

Partnerinvest Norr ägs av Almi Invest AB och Norrlandsfonden. Det är ett regionalt riskkaptialbolag som investerar i företag med skalbara afffärsmodeller. Verksamheten bedrivs vid kontor i Luleå och Umeå och har Norrbotten och Västerbotten som arbetsfält.

Den första fonden startades 2010, den andra hösten 2015 och den tredje i höstas. Totalt har Partnerinvest Norr 40 portföljbolag.