Stormyrberget har länets hållbaraste julbord
– Jätteroligt att få priset förstås! Vi har haft alla sittningar fullbokade och funderar på att kanske bygga ut, berättar Maria Hanno, delägare i företaget.
Det mesta som serveras på julbordet kommer från den egna gården eller från lokala kollegor.
LRF Norrbotten utlyste i år för första gången tävlingen Årets hållbara julbord, och bjöd in restauranger och konferens- och turismanläggningar i länet som traditionellt serverar julbord. Tävlingen ryms inom det EU-finansierade projektet Mer Nära Mat, där man bland annat vill öka kunskapen och medvetenheten om den hållbara maten hos allmänheten. Åtta företag anmälde sitt intresse.
Av de 56 rätter som Stormyrberget serverar är 51 hemlagade.
Stormyrbergets Lantgård var från början ett traditionellt jordbruk, men har utvecklats till ett besöksmål, med konferens- och boendeanläggning och egen restaurang, men med fortsatt jordbruk på gården som är KRAV-certifierad.