Tentipi är världsledande på tältkåtor

Moskosel Tentipi AB i Moskosel i Arvidsjaurs kommun är världsledande när det gäller tältkåtor och utrustning till tältkåtor. Nu är företaget nominerat till utmärkelsen The Arctic Sweden International Business Award.

Tentipi, med hududkontor och tillverkning i Moskosel har 60 anställda i Sverige och Kina. Av företagets omsättning går 85 procent på export.

- Det är mycket hedrande att bli nominerad och det ger stolthet internt som stärker den goda lagandan ytterligare, säger Bengt Grahn, vd på Tentipi.

- Det är med stor glädje som vi nominerar Tentipi till det internationella priset. Företaget är en framgångssaga och deras potential är enorm. De har börjat bearbeta den amerikanska marknaden som förväntas ge ökad omsättning, säger Susanne Wallin, vd för Norrbottens Handelskammare.

Priset är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandidater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten.

Tentipi har nomerats från regionen Arvidsjaur/Arjeplog. Andra nominerade är Camp Ripan från regionen Kiruna/Gällivare/Jokkmokk och Jaxal AB från Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda. En nominering återstår: Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj.