Jaxal nominerat till nytt internationellt pris

Övertorneå Jaxal AB i Övertorneå har blivit nominerat till det nya priset "The Arctic Sweden International Business Award".

Jaxal är den största tillverkaren av släpvagnskåpor i Europa. 70 procent av företagets omsättning i fjol gick på export till Finland, Norge, Estland, Nederländerna, Tyskland och Österrike.

- Det känns väldigt bra att bli nominerad till det internationella priset och alltid häftigt att bli uppmärksammad. Jättekul för hela personalstyrkan då vi har gjort denna resa tillsammans, säger Håkan Jakobsson, vd och ägare.

I dag har företaget 33 anställda och enligt Håkan Jakobsson är ambitionen att anställa unga kvinnor och män i Övertorneå, för att man vill bidra till en levande bygd även i framtiden.

- Allt det vi tillverkar i Övertorneå exporteras och det ger hela tiden pengar till kommunen då vår verksamhet växer. Vi har haft en bra lönsamhet i företaget i många år och vi ser en fortsatt ökad efterfrågan av våra produkter, säger han.

- Jaxal är en värdig kandidat till The Arctic Sweden International Business Award. Företaget har genom export och import utvecklat en lönsam verksamhet och de har stor betydelse för Norrbottens fortsatta tillväxt, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

Priset är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandiater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten.

Jaxal AB har nominerats från regionen Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda. Övriga regioner är: Kiruna/Gällivare/Jokkmokk, Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix och Arvidsjaur/Arjeplog. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj.