Camp Ripan bygger annorlunda boende

Kiruna Camp Ripan i Kiruna fortsätter att växa. Nästa steg i anläggningens utveckling är ett exklusivt och annorlunda boende som ska byggas med inspiration av Norrbottens natur, fast varken av is eller uppe i träd.

Camp Ripan har sedan starten 2002 blivit ett populärt inslag i Kirunas turismutbud. Familjeföretaget har gått från att ha 6 till 42 anställda, men de har inga planer på att dra i handbromsen och njuta av tillväxten.

– Vi tycker om när det händer saker, ibland har vi tänkt att vi ska dra ner på tempot ett tag fast det gör vi aldrig, det passar inte oss, säger Frida Lind-Oja, marknadschef och delägare.

Hon berättar att de redan från början ville rikta in sig på den internationella marknaden vilket innebär att de regelbundet utvecklar utbudet, bygger och renoverar anläggningen. 

– Vi är inne i ett bra flyt i företaget, vi har jobbat mycket med personalen, miljön och design. Just nu arbetar vi med att ta fram ett nytt boendealternativ som ska vara exklusivt och annorlunda.

Frida Lind-Oja avslöjar att de inte kommer att bygga i varken is eller göra rum uppe i träd utan att de vill hitta på en egen och unik tvist.

– Vi är i idéfasen, men det känns jättespännande. Vi vill försöka ge våra besökare det bästa som Kiruna har att erbjuda i äventyr, möjligheter och upplevelser.

Har ni märkt av en ökning av besökare sedan tv-serien Midnattssol och Rebecka Martinsson som är inspelad i Kiruna-miljö började att sändas?

– När Midnattssol visades på tv så ökade trafiken på webben och det är många gäster som nämner serien. Jag tror definitivt att intresset för Kiruna har väckts efter att serien har visats på tv.

Annons