Bastard Burgers vill ta New York till Luleå
När Kojis Sushi & Te stängde ner sin verksamhet började Galären att leta efter en ny hyresgäst. Kristofer Forss och Simon Vanler, som bland annat driver Tapas de Papá, såg att lokalen var ledig och kände direkt att de ville hyra den.
– Det var inget snack om saken. Vi visste vad vi ville göra och det var att öppna en hamburgerrestaurang med en amerikansk känsla. Helt enkelt ta New York till Luleå, säger Kristofer Forss, vd.
Bastard Burgers har flera delägare, men de som kommer att driva restaurangen förutom Forss är Simon Vanler och Rickard Enbom. Under tre månader har de arbetat med att bygga upp restaurangen. Enbom har bland annat besökt USA sex gånger för att leta inspiration - och käka hamburgare.
– Det finns inget som liknar vårt koncept i Norrbotten. Här uppe finns det bara kedjor som serverar frystorkat kött. Vårt kött köper vi från Norrbottens Gården som vi sedan maler själva medan hamburgerbrödet kommer från Hemmagastronomi, säger Kristofer Forss.
Bastard Burgers satsar bland annat på längre öppettider fredagar och lördagar. Och om restaurangen går lika bra som de hoppas och tror är det inte omöjligt att de utökar konceptet till fler städer. Det finns även blivande kunder som har visat intresse för att köpa både kepsar och tröjor med deras logotyp på.
– Vi funderar på att trycka upp och sälja vissa produkter, men vi har inte bestämt oss. Nu ser vi fram emot att köra igång och servera bra amerikanska burgare och sedan får vi se vad som händer.