Nätverk och digitalisering krävs för att lyckas globalt.

Luleå Det räcker inte att ha idéer, uppfinna och vara entreprenöriell. Det krävs digitalisering och nätverkande för att lyckas globalt. Det visar professor Vinit Parida vid Luleå tekniska universitet i sin forskning, för vilken han fått ta emot Unga forskarpriset.

   Att endast vara entreprenöriell leder inte till tillväxt. Ett företag behöver även kunna nätverka och ha digitaliseringsförmåga, säger Vinit Parida.  

För sin forskning har Vinit Parida fått Unga forskarpriset av Entreprenörskapsforum, vilket han fick ta emot vid Företagargalan i Blå hallen i Stockholms stadshus på fredagkvällen.

–   Paridas studier bidrar till kunskap om hur öppna innovationsprocesser, internationalisering av FoU, och företagens strategiska förmågor kan leda till framgångsrikt entreprenörskap, säger professor Charlie Karlsson, professor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping och ordförande i den kommitté som utsett pristagaren.

Unga forskarpriset delas ut årligen sedan 2003 och går till en forskare som har utmärkt sig genom sin forskning inom entreprenörskaps- och småföretagsområdet. Priset är på 150.000 kronor, prisets grundare är Entreprenörskapsforum och donator är Triton Advisers Sweden AB.