Jokkmokks Korv bäst i landet

Jokkmokk Jokkmokks Korv & Rökeri blev svensk mästare i klassen falukorv vid chark-SM i Göteborg.

–Det är fjärde gången som vi tar hem mästerskapet, det finaste du kan vinna, och den här gången känns det lite extra speciellt. Hela teamet fortsätter att göra ett så fantastiskt jobb och det känns extra kul. Det här stärker upp hela laget ytterligare, säger vd Magnus Kvickström.

Jokkmokks Korvs basturökta falukorv utsågs till Svensk Mästare. Prismotiveringen var: "En otraditionell falukorv med hög köttkvalitet. Tydlig rökfärg, tät struktur och fast konsistens. Tydlig nötköttssmak, tydlig röksmak."

Andra produkter från Jokkmokks Korv som fick pris var Jokkmokks korv original, basturökt deli, kokt skinka, kokt skinka deli, lufttorkad skinka och ostgrillare, som alla fick guldmedaljer.

Även flera andra charkuterier från Norrbotten tog hem guldkvalitetsstämplar: Nordchark och Nyhlén Hugossons i Luleå, Petterssons Chark i Boden.

Totalt fanns nära 800 tävlingsbidrag under chark-SM.

Jokkmokks Korv & Rökeri har under de senaste fyra åren mer än fördubblat sin omsättning, från 25 till drygt 50 miljoner kronor- Produkterna finns i ett 80-tal butiker över hela landet.

Företaget och Magnus Kvickström belönades tidigare i år med Norrlandsförbundets utmärkelse Norrlandsbjörnen för ”förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle”.

Chark-SM arrangeras av SP Food and Bioscience.