Nominerad till Årets nyetablering

Clarion nominerat till världens bästa hotell

Luleå På bara två år har Clarion Hotel Sense hyllats med både priser och hög gästnöjdhet. Ryktet om hotellet med de fyra årstiderna har gjort att de nu kan vinna pris som världens bästa Clarionhotell. Till Luleå Business Awards är Clarion Sense nominerat till Årets nyetablering.

Nina Wikstedt har lång erfarenhet inom hotellbranschen med en bakgrund på bland annat Quality Hotel i Luleå. 2011 valde hon att gå vidare som regionchef på Hermelinen, men efter några år började hon sakna arbetet med att driva hotell. Robert Sjölund, vd på Pite Havsbad, kontaktade henne när de skulle börja bygga upp Clarion Hotel Sense och Nina Wikstedt valde att följa med på resan.

- Jag började min nya tjänst som hotelldirektör i maj 2013. Jag har fått följa med från byggstart och resultatet blev mycket bättre än vad jag hade kunnat ana. Många rynkade på näsan och sa att inte kan Hilding Holmqvist och Robert Sjölund bygga lyxhotell, men det kan de visst.

Beviset är bland annat pris som Luxury Modern Hotel of the Year i Sverige och Clarion Hotel of The Year i Skandinavien. Den 29 april har de även chans att vinna pris som Årets nyetablering på Luleå Business Awards och de fick nyligen reda på att de är nominerade som ett av de bästa Clarion hotellen i världen.

- Det är fantastiskt roligt och vi har verkligen hittat rätt med vår verksamhet. Vi har kunder från hela världen och det är även många Luleåbor som checkar in här på helgerna. Det har även blivit lite av en lokal tradition att äta hotellfrukost hos oss och vi har ett femtiotal gäster på helgerna som inte bor hos oss.

Nina Wikstedt berättar att hon har fått en nytändning av att arbeta på Clarion Hotel Sense.

- Vi är otroligt stolta över vår höga gästnöjdhet och under 2015 var vi bäst i Sverige vid varje mätning. Varje måndag så kommer det nya siffror och mätningen har nästan blivit som en bibel för oss. Jag är otroligt stolt över min personal.