Max flyttar in hos Sibylla
- Efter branden välde en våg av kärlek över Krysset. Många skellefteåbor och vi på Max har många härliga minnen från Krysset. Restaurangen betyder mycket för oss. Därför har vi sökt efter en lösning som gör att vi snabbt kan öppna igen, säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgare.
För familjeföretaget Max är Skellefteå historisk mark. Det var här som grundarna, arbetande styrelseordförande Curt Bergfors och hans dåvarande sambo Britta, öppnade den andra av kedjans restauranger, som genom åren blivit en institution.
I väntan på en ny permanent lösning, helst på samma plats där den gamla restaurangen brann, flyttar nu Max in i Sibyllas fastighet.
- Vi flyttar verksamheten till den tillfälliga lokalen och tar med vår befintliga personal och den personal som idag arbetar på Sibylla. Tillsammans kommer vi att se över personalbehovet, det är inte osannolikt att vi behöver rekrytera, säger Malin Pettersson, restaurangchef på Krysset i Skellefteå.
Den nya restaurangen öppnar 17 juni och kommer att ha större kapacitet, drive-in och med den klassiska luckan kvar. Menyn kommer att vara samma som tidigare, inklusive Buremålet.