Nattklubben Cleo byter namn

Luleå Cleo firade 36 år i november och är en av Sveriges äldsta nattklubbar, men nu går en epok i graven. Under arbetsnamnet Storgatan 17 tas ett nytt koncept fram med premiär i höst.

Det har varit många turer genom åren för Cleo med både upp- och nedgångar. Ett sviktande besöksantal och ett rykte om att vara en gammal och förlegad del av Luleås nattliv blev spiken i kistan. 

- Cleopatra har gjort sitt, hon måste begravas och vi firade av henne vid årsskiftet, men nattklubben kvarstår och återuppstår snart under nytt namn och i uppfräschade lokaler. Många Luleåbor saknar en renodlad nattklubb och det finns det ett stort behov av i Luleå, säger Robin Risberg, eventansvarig.

Lördagen den 27 februari är det smypremiär för den nya nattklubben som går under arbetsnamnet Storgatan 17. Vårens satsning heter Underground och riktar sig till de som är mellan 20 och 25 år.

 - Vi har gjort om jättemycket i lokalen och kommer att fortsätta renoveringen inför hösten. Det känns spännande att arbeta med en helt ny nattklubb och vi ser fram emot att lyfta koncepten på Storgatan 17, säger Robin Risberg.

Annons