Stenbackens startar husfabrik för ekologiska hus

Piteå Stenbackens i Hortlax och Anders Eriksson, Glommersträsk startar en husfabrik för ekologiska flerfamiljshus i Bjurträsk, skriver Piteå-Tidningen. 70-80 personer ska anställas.

– Vi gör en stor satsning och vi tror att det har goda förutsättningar att lyckas. Det finns ett stort sug efter våra produkter, säger Mattias Henriksson, som äger Stenbackens tillsammans med sin hustru Linnea Henriksson, till Piteå-Tidningen.

Bolaget ska leverera komponenter till Grönbo, som satsar på att bygga ekologiska flerfamiljshus. Grönbo ägs av Stenbackens, Glommershus och Polarrenen i Älvsbyn.

Produktionen ska ske i den nedlagda fönsterfabriken i Bjurträsk i Norsjö. Stenbackens och Glommershus ägare har tillsammans köpt lokalen via det nystartade bolaget Ecopart.

Husfabriken i Glommersträsk säljs. Utrustningen flyttas till Bjurträsk och de fem anställda har fått anställning i den nya fabriken. 

– Glommershus kommer att ligga vilande och jag blir ansvarig för fabriken i Bjurträsk, säger Anders Eriksson, ägare till Glommershus i Glommersträsk, till Piteå-Tidningen.

Annons