Tapas de papa satsar på fler restauranger
- Luleå växer och har börjat bli en storstad vilket gör att folk har börjat förändra sina vanor och det gynnar restaurangbranschen.
Kent Forss har bland annat arbetat som teknisk chef på Banverket och vd på IT Norrbotten. De senaste 16 åren har han varit vd på Luleåföretaget FDT som utvecklar, underhåller och säljer system för butiksdata. Förra året sålde han och Hans Alm företaget till EEL-koncernen som bland annat har kedjorna Elkedjan och Elon under sitt paraply.
Nu tar han klivet in i restaurangvärlden som en av delägarna i Tapas de papa tillsammans med Simon och Hans Wanler, Joakim Olausson samt Kjell "Brolle" Wallmark.
- Jag satt på en tapasbar i Spanien tillsammans med Hans Wanler och vi började diskutera om att öppna en restaurang med samma koncept i Sverige. Tapas är redan väldigt stort i Stockholm och det finns många bra ställen där.
De bestämde sig för att den första restaurangen skulle öppna i Luleå och Tapas de papa har precis haft premiär i de nya lokalerna på Köpmangatan.
- Det känns jätteroligt att vi är i gång och just nu för vi diskussioner om etablering av tre nya restauranger.
Men Kent Forss har inte lagt FDT på hyllan utan arbetar fortfarande som konsult åt företaget. Han har även startat bolaget Wine to Sweden tillsammans med HS Copys vd Svein Nilsen och de har bland annat ett samarbete med en vingård i Italien.
- Vi importerar vin och det blir väl en 6.000 flaskor per år. Vi säljer faktiskt vinet på tapasbaren och använder oss även av system från FDT så allt går ihop i varandra.
Intresset för Tapas de papa har varit stort, både från allmänheten och media.
- Jag tror att det finns plats för fler restauranger i Luleå, suget efter att äta och umgås ute är stort.