Lundqvists Trävaru ska fördubbla produktionen

Piteå Lundqvists Trävaru AB i Öjebyn bygger ut kontor, lager och virkesmagasin. Det är en del i företagets planer på expansion. Nästa steg blir att bygga ut produktionslokalerna för att kunna fördubbla produktionen.

Just nu pågår utbyggnaden av kontoret i Öjebyn. Det är den synliga delen av företagets utveckling just nu.

- Jag tror på fortsatt tillväxt. Kakan på marknaden är fortsatt väldigt stor att ta av, säger vd Samuel Holmström.

Målet är att de närmaste åren öka produktionen från 300 byggnader till 600 byggnader per år. Omsättningen ska öka från dagens cirka 34 miljoner kronor till 100 miljoner kronor före 2019.

Det ska ske genom att utveckla produktionen och kundernas möjligheter att via webben skräddarsy och kostnadsberäkna de hus de beställer. Cirka 95 procent av beställningarna kommer via hemsidan.

Man ska utveckla produktionen och erbjudandet av olika takstolar för att underlätta för kunderna. Produktionen av villor ska också öka. I dag är större delen av produktionen fritidshus, garage, carports och olika uthus. I dag produceras cirka 15 villor per år.

Nu är man 15 helårsanställda, vilket också kan komma att fördubblas. 

- Det är roligt att bygga något som ger jobb och att få skapa en rolig och attraktiv arbetsplats, säger Jens Lundqvist, ägare i tredje generationen av familjeföretaget. Han och Samuel Holmström äger 40 procent var och Jens pappa Jan Lundqvist äger 20 procent.

Annons