Restaurangerna ökar försäljningen

Luleå Restaurangernas försäljning ökade med 3,1 procent under mars, jämfört med samma tid i fjol. Bäst gick det för hotellens restaurangförsäljning som ökade med 7,7 procent.

Det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

De flesta kategorierna gick bättre än i fjol. Hotellen ökade med 7,7 procent, personalrestaurangerna med 5,8 procent, kaféer/konditorier med 5,3 procent, Lunch- och kvällsrestauranger med 5,1 procent och snabbmatsrestauranger med 1,5 procent. 

Sämre gick det för nöjesrestauranger, pubar och barer som backade med -0,3 och trafiknära restauranger som backade -10,9 procent.

Försäljningen för branschen i sin helhet i löpande priser ökade med 5,8 procent mars - mars, medan volymen ökade 3,1 procent, vilket visar en prisökning på krogen.