Polarbröd med i hållbar satsning
– Målet är att driva på och öka omställningen till en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel. Vi är stolta över att få koordinera arbetet. Genom samarbete och dialog i kombination med tydliga åtgärder kan alla aktörer som deltar bidra till en livsmedelskedja inom planetens gränser, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden, WWF.
Målet med initiativet är att bidra till att nå en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion till år 2030, med fokus på den svenska livsmedelskedjan.
– Jag är mycket glad för detta initiativ och hoppas att samarbetet inom Hållbar Livsmedelskedja ska ge konkreta resultat som hjälper oss säkra en uthållig matförsörjning, säger Anna Borgeryd, styrelseordförande för Polarbröd.
Bakgrunden är att maten står för ungefär en fjärdedel av människans klimatpåverkan och orsakar miljöproblem som minskad biologisk mångfald, övergödning och utarmning av naturresurser. Redan idag överskrider människans konsumtion jordens begränsade naturresurser.