Coromatic köper Attacus Power

Östersund Coromatic Group köper Östersundsbolaget Attacus Power.

Coromatic började för två år sedan etablera sig i norra Sverige och skapade region Norr. I december rekryterades Peter Nordlund för att tillsammans med Hans Jonsson, med Piteå som bas leda utvecklingen i norra Sverige.

Attacus Power ägdes före affären av Attacus Invest AB och har funnits sedan 2010 och har nu 63 anställda. Företaget är specialiserat på individuellt anpassade kraftanläggningar.

- Attacus Power har sedan start varit en viktig aktör i branschen och med sitt speciella erbjudande passar de perfekt in i vår tillväxtstrategi. När vi nu ska bli både bredare och vassare kommer Attacus Power att vara en stark komponent, särskilt som vi redan delar både kultur och värderingar. Just det har vägt tungt i beslutet, säger Thomas Wunger, vd och landschef  för Coromatic Sverige.

Förvärvet gör att Coromatic nu blir 418 anställda och stärker sin position på den nordiska marknaden. Coromatic Group arbetar med fysisk infrastruktur för IT, internet, säkerhet och kraftförsörjning, bland annat till datacenter och serverhallar. Företaget har kontor i Piteå, Norrköping, Halmstad och Stockholm.

Annons