Lyckades med mat på webben
Peder Näslund har en lång karriär i restaurangbranschen bakom sig och i mitten på 2000-talet började han att publicera recept och drinkar på webben. Han märkte snart att det fanns ett intresse för att köpa bra köksredskap och öppnade webbutiken lyckasmedmat.se 2006. Från början skötte han företaget från källaren hemma i villan för att sedan bygga ut garaget för att få plats med lagret.
- Jag har fortsatt att skriva recept och driver idag ett 20-tal sajter med olika inriktningar. Vi har ungefär 1,5 miljoner besökare per år och kunder från hela Sverige, men även Finland och Danmark.
2011 bestämde sig Peder Näslund för att öppna butiken Servir i Luleå, men insåg ganska snabbt att det var svårt att hantera två varumärken.
- Två år senare bestämde jag mig för att döpa om butiken till samma namn som webben och idag har vi över 5000 köksartiklar på lagret. Det är lättare att kommunicera när man talar samma språk och kunderna känner igen namnet.
Idag kommer 85 procent av omsättningen från webben.
- Butiken är ett bra komplement och mina kunder kommer ofta in med en lista som de har skrivit ut från sajten.
Lyckas med mat är nominerade till Årets handelspris och Peder Näslund tycker att det är roligt med uppmärksamheten.
- Det känns spännande och även kul att folk lägger märke till att man finns. När jag valde att säga upp mig för att starta webbutiken så hade jag en dröm om att kunna ta ut en lön och det kan jag idag samt att jag har två anställda.