Nyab Infra inleder stadshusbygget i Kiruna

Kiruna Nyab Infra har fått uppdraget att göra markarbetena för det nya stadshuset i Kiruna, den första byggnaden i Kirunas nya centrum.

- Det känns riktigt kul att ha fått det här förtroendet av LKAB. Det är startpunkten för Kirunas nya centrum och lite prestige när det handlar om stadshuset, säger Ronny Nylund, vd för Nyab Infra.

Under torsdagen togs det första spadtaget för bygget av Pia Lindholm, avdelningschef hos byggherren LKAB och Christer Vinsa, projektchef vid Kiruna kommun.

I dag fredag hålls byggmöte och nästa vecka börjar Nyab Infra gräva för grunden. Senast i december ska man vara klara med markarbetena. Vem som får uppdraget att bygga är inte upphandlat än. Huset ska vara klart för inflyttning hösten 2016. När det är färdigt tar kommunen över ägandet av huset.

Cirka tio personer kommer att arbeta med markarbetena för stadshuset. För Nyab Infra betyder det här att man på kort tid etablerat sig i Kiruna.   Företaget har inte hunnit flytta in i det nya kontor som etableras just nu.

Andra projekt företaget och moderbolaget Nyab har i Kiruna är markarbeten för bostäder i kvarteret Glaciären, äldreboende i kvarteret Termiten, ombyggnad av skolan i Jukkasjärvi, flytt av garagelängor i kvarteret Ullspiran och ledningsbädd åt LKAB i Svappavaara.