Företagarna i Arvidsjaur räddar Vittjåkk

Arvidsjaur Företagarna i Arvidsjaur räddar driften av den kommunägda skidanläggningen Vittjåkk genom att gå in och täcka hälften av underskottet. Andra hälften täcks av kommunen.

Vid ett medlemsmöte med Företagarna Arvidsjaur beslutade 14 företag att tillsammans gå in med 150.000 kronor till driften av Vittjåkksanläggningen. Senare anslöt sig fler företag och nu är det sammanlagt 45 företag i Arvidsjaur som skjuter till pengar.

I och med det kan anläggningen efter två år i träda återigen öppnas denna säsong. 

- Det här är ett bra exempel på samverkan mellan näringslivet och kommunen, säger Åsa Viklund, ordförande för Företagarna Arvidsjaur, till Affärer i norr.

- Den stängda backen har påverkat näringslivet här mycket negativt. För att inte tala om alla ortsbor. Det är nog högst hälften av de bidragande företagen som har någon ekonomisk fördel av skidbacken. Företagarna gör det lika mycket för sina barn, släktingar och vänner. Det är en samhällsfråga, säger Mattias Jonsson, vice ordförande i Företagarna Arvidsjaur.

Kommunen har försökt sälja anläggningen, men för att göra det till en attraktiv affär för en eventuell köpare bör angränsande statllg mark ingå. För att möjliggöra det behöver man ett år till för att förbereda ett nytt försök att sälja anläggningen. 

Annons