Atea skyltar Swedavias flygplatser

Luleå Atea ska leverera digitala skyltar till Swedavias flygplatser, däribland Luleå Airport och Kiruna Airport. Affären är värd 28 miljoner kronor under tre år.

Totalt handlar det om upp till 2 000 digitala skyltar till Swedavias tio flygplatser. Skyltarna kommer att visa trafikinformation, bagagehantering och reklam.

Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning i totalt ytterligare två år. Under de första tre åren uppskattas värdet på affären till 28 miljoner kronor.

– Vårt samarbete med Swedavia är en betydelsefull affär där vi är med och utvecklar flygplatser till moderna och attraktiva mötesplatser, säger Fredrik Ringström, regional affärsområdeschef, Atea Sverige.

– Digital skyltning har en otrolig potential. Vi kan stödja affärs- och hotellkedjor, men även offentlig verksamhet som sjukvård och skolor, med information och budskap genom digital skyltning, säger Fredrik Ringström.

Swedavia äger och driver flygplatser förutom i Luleå och Kiruna, i Arlanda, Bromma, Landvetter, Malmö, Umeå, Åre, Visby och Ronneby. På de tio flygplatserna passerar varje år närmare 34 miljoner passagerare.

Annons