Modulgrund, Värdering och Askee nominerade till Venture Cup Nord

Luleå Tre norrbottensföretag är nominerade till Venture Cup Nord. Modulgrund från Piteå, och Värdering och Askee från Luleå .

Modulgrund från Piteå drivs av Peter Andersen och Anders Strålberg och tillverkar en delbar betongplatta för stugor med en momentstyv patenterad skarv.

Värdering från Luleå drivs av Johan Larsson, Josefin Söderberg, Oskar Karlsson och Kristoffer Eriksson. Värdering minskar konsumtionen av nya elektronikprodukter genom att öka begagnathandeln. Man erbjuder privatpersoner och mindre organisationer en trovärdig och rättvis värdering av gamla elektronikprodukter.

Askee från Luleå drivs av Emil Törmä och Jacob Strand och är en tjänst till ett lågt pris som underlättar för människor i hela världen att ta kontakt med varandra utan att öppet röja sin identitet.

De totalt åtta nominerade företagen tävlar i fyra kategorier där vinnaren i varje kategori får 25.000 kronor. Regionfinalen i Venture Cup Nord avgörs den 15 maj i Östersund.

Venture Cup genomför rikstäckande tävlingar för entreprenörer som vill utveckla sin affärsidé. Venture Cup är en ideell organisation som bildades 1998 av McKinsey & Company, och stöds av högskolor och universitet och samarbetar med näringsliv och offentlig sektor.