De vill ha European Design Awards till Luleå

Luleå I veckan åker medarbetare från Geektown kommunikationsbyrå och eventbyrån å:t kotyr till Köln för att försöka få European Design Awards till Norrbotten.

European Design Awards är ett event och en tävling i grafisk design och rörlig media som lockar byråer och deras kunder från hela Europa. I år äger den rum i Köln. Dit åker Geektown och å:t kotyr för att träffa ledningen och försöka få arrangemanget till Luleå nästa år.

- Det finns ett intresse för att lägga det i Luleå, säger Veronica Ruthberg, Geektown kommunikationsbyrå.

Hon och hennes kollega på å:t kotyr, Elin Janum, hoppas att det blir Luleå nästa år. Då vill vill man också göra det till premiären för Swedish Lapland Design Week, där design från olika områden ska visas. Ett arrangemang som ska ge en modern bild av Norrbotten och som de hoppas ska bli återkommande.

- Det vore en bra startpunkt att börja med något riktigt stort som uppmärksammar design och innovation från Norrbotten, säger Veronica Ruthberg.

- Vi vill öppna ögonen på så många som möjligt för att de ska komma hit och lägga sina kampanjer i Luleå och Norrbotten. Samtidigt skapa en designvecka som lockar många besökare.

 

Annons