Restaurangerna fortsätter växa

Luleå Restaurangåret har startat bra, och den utvecklingen fortsätter. I april ökade försäljningsvolymen med 4,0 procent.

Tillväxten i restaurangbranschen har legat på en jämn och hög nivå hittills i år. De tre första månaderna pendlade tillväxten mellan 3,9 och 4,4 procent. April slutade på samma nivå, 4,0 procent, skriver Besöksliv.se.

Den största delen, lunch- och kvällsrestauranger, ökade mest i april, med 5,2 procent. April var första månaden då alla segment hade tillväxt, tidigare har personalrestauranger och snabbmatsrestauranger haft minskning vissa månader.

Statistiken som kommer från Restaurangindex, tas fram av Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund, Svensk Cater och SCB.

Så här gick det för de olika segmenten under april:

  • Hotellrestauranger: 1,4 procent
  • Kaféer/konditorier: 4,9 procent
  • Snabbmatsrestauranger: 4,1 procent
  • Lunch- och kvällsrestauranger: 5,2 procent
  • Trafiknära restauranger: 5,0 procent
  • Nöjesrestauranger, pubar, barer: 1,3 procent
  • Personalrestauranger: 5,0 procent