Mail Boxes Etc öppnar i Luleå

Luleå Den världsomspännande paket- och servicekedjan Mail Boxes Etc öppnar butik i Luleå, den första utanför storstäderna. Franchisetagare är Lars Johansson, som tidigare drivit Avanda Resebyrå och Avanda Marketing.

Butiken har just öppnat, en mer offentlig invigning med öppet hus planeras till januari.

Mail Boxes Etc kan liknas vid en resebyrå för paketleveranser. I butiken kan kunderna få hjälp med att hitta lämpligaste distributör beroende på försändelse och adress. Man erbjuder också service och kontorstjänster som hjälp med paket och förpackning, frankering,  inbindning, dokumentvikning, laminering, kopiering, skrivare och uthyrning av postboxar.

Mail Boxes Etc samarbetar med Posten, DHL och UPS. Affärsidén är enkelt uttryckt ”alla fraktbolag under ett tak”.

Det är MBE Sweden i Stockholm som äger rättigheterna i Sverige. Hittills har man etablerat fyra butiker i Stockholm, en i Göteborg och planerar en i Malmö. Butiken i Luleå blir den första utanför storstäderna.

Mail Boxes Etc har både privatkunder och företag, cirka 70 procent av kunderna är företagskunder.

- Vi vänder oss i första hand till företag med upp till 20 anställda, hemmaföretagare och resande försäljare, säger Lars Johansson, som önskar att han själv hade haft tillgång till detta när han i sitt bolag Avanda Marketing som agent skötte kundtjänst och biljetthantering åt Tågkompaniet.

 - Tänk om den här servicen funnits då. Vi skickade mycket paket åt Tågkompaniet. Nu hade vi bara behövt gå hit och lämna in allt, säger han till Affärer i norr.

Lars Johansson driver butiken tillsammans med sin fru Anna-Karin. På sikt räknar han med att anställa ett par personer. Målet är att komma upp i en omsättning på 3-4 miljoner inom tre år. Man har ett femårsavtal med möjlighet till förlängning för hela Norrland.

Mail Boxes Etc startade 1988 i San Diego som ett rent postboxföretag. Successivt har verksamheten breddats med olika servicetjänster. Nu är det världens största franchisekedja inom paket och servicetjänster, med 5.500 butiker i 35 länder. I USA går den under namnet UPS. Utanför USA kontrolleras verksamheten av ett Italienskt företag.

 

Annons