J Lundqvist Trävaru tog emot pris som Årets Digitala Gasell

Öjebyn Öjebyföretaget J Lundqvist Trävaru AB fick ta emot Dagens Industris pris Årets Digitala Gasell i Sverige vid en stor Gasellfest på konserthuset i Stockholm på måndagkvällen.

Det är Dagens Industri och Google Sverige som utsett företaget, för att de haft en tillväxt på 113 procent de senaste tre åren och är nyskapande vad gäller e-handel.

I motiveringen till priset står det: "Lundqvist Trävaru visar hur man kan lyckas online oavsett bransch. De använder nätet för att fördjupa relationen med existerande kunder både i Sverige och i Norden."

Om företagets planer för de närmaste åren säger företagets vd Samuel Holmström till Dagens Industri:

- Då har vi kommit en bra bit mot målet att leverera närmare 600 byggsatser, i dag säljer vi 300 om året, att bli ett Google i byggbranschen och förändra Byggsverige.

 J. Lundqvist Trävaru säljer monteringsfärdiga byggnader på internet. Företaget omsatte 2013 24,5 miljoner kronor och hade 11 anställda.

Dagens Industri delar varje år ut Gasellpriser till de snabbast växande företagen runt om i länen i Sverige. J Lundqvist Trävaru tog hem rikspriset Årets Digitala Gasell.

Annons