Box Modul tecknar ordrar för 100 miljoner

Piteå Piteåföretaget Box Modul har hittills i år tecknat ordrar för 100 miljoner kronor och nyanställer.

Den största affären, till företaget Global Connect, är värd 40 miljoner kronor och innebär att Box Modul mer än fördubblar sin omsättning under 2021, och närmar sig målet 100 miljoner kronor i omsättning 2021.

- Den här affären är inte bara bra för Box Modul utan för hela Norrbotten. Vi har många lokala underleverantörer som får vara med på vår resa och tillsammans har vi bevisat att vi kan producera hållbara produkter i världsklass, säger Peter Nordlund, vd för Box Modul.

Global Connect levererar fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa. Bolaget bygger ut sitt nät i Sverige och har valt Box Modul som leverantör av datacenter-moduler efter att ha testat produkten under 2020.

- Med några av världens största och mest krävande kunder har vi hårda krav på såväl prestanda, stabilitet som säkerhet. Detta viktiga uppdrag kräver flertal samarbetspartners som kan möta våra kvalitetskrav, en av dessa är Box Modul, säger Niclas Karnhill, presschef på Global Connect Sverige.

Box Modul konstruerar, utvecklar, tillverkar och säljer moduler till företag inom områden som IT och telekom, försvar, sjukvård, energi och biltest. Bland kunderna finns Infranord, Dynasafe, Metrohm, Eitech, Schneider, Smurfit Kappa, SAAB, Volvo, Porsche och Bosch. Bolaget ägs av Nordlund Invest.