Vaxxa lanserar ny tjänst för konkurser

Luleå Auktionssajten Vaxxa.se, breddar sitt utbud och erbjuder en ny tjänst för hantering av konkurser.

Vaxxa grundades i Älvsbyn och lanserade sin auktionssajt för mindre än ett år sedan. Hittills har man hanterat auktioner inom fordon, maskin, bygg och industri. Nu lanserar man tjänsten även för konkurser och erbjuder konkursförvaltare att hantera konkurser på ett nytt sätt.

- Att kunna erbjuda vår unika självbetjäningstjänst kostnadsfritt till konkursförvaltare samt till företag som är i behov av att snabbt få in kapital genom avyttring, visar hur automatiserad och kostnadseffektiv Vaxxamodellen är, säger Pär Larsson, vd.

På Vaxxa.se är det säljaren själv som publicerar sina objekt efter att ha genomgått en intervjubaserad publiceringsprocess. Därefter tar Vaxxa över fram till att affären är genomförd. Vaxxas nya tjänst är främst riktad mot de konkursbon där statliga skyddet med lönegarantin används och personal fortfarande jobbar kvar.

Vaxxa grundades i Älvsbyn. Nu ligger huvudkontoret i Piteå. Affärsidén är att företagare kan sälja helt själva och kostnadsfritt eller ta hjälp av Vaxxa till en kostnad. Både privatpersoner och företagare kan köpa objekt samtidigt som Vaxxa erbjuder lån-, transport- och garantilösningar.