Vaxxa öppnar plattform för privatpersoner

Piteå Piteåbaserade Vaxxa öppnar som första auktionsplattform även för privatpersoner att själva publicera och sälja fordon, maskiner och utrustning på plattformen.

Sedan starten i augusti 2020 har endast företag fått sälja på auktionsplattformen. Med nya publiceringskrav och bättre funktioner kan man nu erbjuda tjänsten även för privatpersoner.

- Vi har jobbat intensivt för att skapa den absolut bästa köp- och säljtjänsten på marknaden. Vår intervjubaserade publiceringsprocess säkerställer skicket otroligt bra. Vi känner oss helt trygga med att bli en auktionsplattform för alla, säger Pär Larsson, grundare av Vaxxa.se. 

Den dyraste affär som gjorts på plattformen är försäljningen av en mobil käftkross som gick för slutpriset 4,3 miljoner kronor. Säljaren fanns i Norrbotten och köparen i Värmland. Den häftigaste budgivningen har gällt en grisvåg som fick massor av bud och slutligen såldes för mer än 700 procent av säljarens reservationspris.

Vaxxa grundades i Älvsbyn. Nu ligger huvudkontoret i Piteå. Affärsidén är att säljare kan sälja helt själva och kostnadsfritt eller ta hjälp av Vaxxa till en kostnad. Både privatpersoner och företagare kan köpa objekt samtidigt som Vaxxa erbjuder lån-, transport- och garantilösningar.