Pressmeddelanden

R-Line/Lulebuss blir Via Luleå Resor

R-Line/Lulebuss byter namn till Via Luleå Resor. - Namnbytet är ett led i vår långsiktiga marknadsstrategi. Vi kommer att fortsätta spinna vidare på det koncept som de tidigare ägarna arbetat fram med grupp– och temaresor men vi kommer framför allt [...]

Vart femte hus, ett Älvsbyhus!

I början av december presenterades Byggfaktas statistik för den svenska småhusförsäljningen under oktober månad och Älvsbyhus stod för 22,5 % av den totala svenska marknaden.

SALMA påverkar hela värdekedjan

Projekt SALMA kommer att ta fram modeller och metoder för en mer hållbar skärande bearbetning av aluminium. Svensk aluminiumforskning släpar på flera områden vilket gör att tillverkande företag sökt forskningssamarbeten utanför Sverige. Nu hoppas ...

Doktor Guegan ansluter till GeoSkills AB!

GeoSkills fortsätter växa! Doktor Emilie Guegan ansluter till GeoSkills vid årsskiftet. Emelie tillför bolaget ytterligare spetskompetens och internationell erfarenhet. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Jonas Wiklund, Wibax Group AB, utsedd till Norrlands främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year!

Finalen i Skellefteå var den sjätte och sista av totalt sex regionfinaler under hösten. Samtliga vinnare från kvällens galafinal kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem finalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms ...

Autocirc skapar en mer hållbar och cirkulär bildelsindustri

Alla branscher är i stort behov av att tänka i nya, mer miljövänliga banor – ett faktum som gäller inte minst inom marknaden kring bilars reservdelar. Nu finns Autocirc, som med sin affärsmodell håller flera bildelar i liv och minskar behovet av ...

Avtal med Fortis Fastigheter

Vi är riktigt glada över att ha skrivit ett avtal med Fortis Projekt. Ett avtal som gäller åtta kompletta hus i Nyby, Uppsala.

Tillfällig stängning för klass 2B på Munksunds skola

På grund av fler fall av covid-19 har skolchefen beslutat om en tillfällig hemgång för årskurs klass 2B på Munksunds skola i tre dagar fredag-tisdag. Beslutet gäller 3-7 december 2021 men kan komma att förlängas om situationen så kräver.

Andreas ny kontorschef på Krook & Tjäder Östersund

Andreas Stålberg arkitekt och byggnadsingenjör blir ny kontorschef på Krook & Tjäder Östersund. Han har över 14 års erfarenhet och kommer senast från Wingårdhs i Stockholm. Andreas tillträdde sin tjänst som kontorschef hösten 2021.

Boden pilotkommun i digital global talangportal

Med den digitala plattformen MindDig ska några av de största industriföretagen i den gröna nyindustrialiseringen attrahera ny nödvändig spetskompetens till regionen. Boden och Umeå är med från uppstarten.