Ny plattform ska underlätta omställning

Luleå Energikontor Norr i Luleå och Win i Skåne har tagit fram en plattform som ska hjälpa företag att göra en snabbare hållbarhetsomställning.

Den nya plattformen Greenably.se ska underlätta matchning, coachning och teknikscouting, och bidra till nya affärer, möten och partnerskap kopplat till omställningen.

- Genom att lansera Greenably.se öppnar vi upp för en snabbare hållbarhetsomställning. Det händer mycket i Norrbotten nu och alla arbetar med omställningen. Organisationernas utmaningar kan vara stora eller små, men behovet av att snabbt hitta rätt lösning är det samma, säger Inger E Pedersen, projektledare för Greenably.

Projektet vänder sig till företag som vill skynda på sin egen hållbarhetsomställning och företag som kan leverera lösningar på olika hållbarhetsutmaningar. Företag får hjälp att formulera utmaningar och lösningar på plattformen. Man ska också genomföra matchningsevent, så kallade Pitch & Meets.

Greenably är utvecklat av projektet Sustainable Business Bridge som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Energikontor Norr, Luleå kommun, Bodens kommun, Piteå kommun, Gällivare Näringsliv, 3Eflow, Eon, Green Exergy, Kraftringen, Nordkonsult, Relitor, Win och Wibax.

Energikontor Norr ägs av Region Norrbotten och Norrbottens kommuner och har som syfte att öka andelen förnybar energi, bidra till att organisationer och företag sparar energi och resurser, och på så sätt bidra till en hållbar utveckling.

Win, som startade som en del av Ideon Science Park i Lund i anslutning till universitetet, arbetar med samma frågor inom omställningen till hållbarhet.